4. Spelregels

Mei

 

 

  Vraag 1: Als partij A in balbezit is onderbreekt de scheidsrechter het spel omdat er een toeschouwer op het speelveld is. Hoe en waar moet dan het spel worden hervat ?

  Vraag 2: Welke van de onderstaande overtredingen moet bestraft worden met een directe vrije schop of strafschop ?

  Vraag 3: Welke van de onderstaande overtredingen moet bestraft worden met een indirecte vrije schop ?

  Vraag 4: Een aanvaller die zich achter de doellijn heeft teruggetrokken om zich aan buitenspel te onttrekken schreeuwt in die positie een aanwijzing aan een medespeler, die ter hoogte van de strafschopstip in het bezit van de bal is. De scheidsrechter fluit af en geeft de schreeuwende speler een waarschuwing door het tonen van de gele kaart. Hoe hervat hij het spel ?

  Vraag 5: Wie bepaald op welk doel de serie strafschoppen na het einde van een wedstrijd wordt genomen?

  Vraag 6: Bij het nemen van een strafschop wordt de doelverdediger misleid doordat op het moment van schieten de strafschopnemer iets roept. Wat beslist de scheidsrechter als de bal in het doel gaat ?

  Vraag 7: Voor een bepaalde overtreding wordt een indirecte vrije schop toegekend. Dit is een juiste beslissing. De scheidsrechter geeft een fluitsignaal maar vergeet zijn arm omhoog te steken. De bal wordt vervolgens van buiten het strafschopgebied direct in het doel van de tegenpartij geschoten.
  Welke beslissing neemt de scheidsrechter, als hij zijn fout bemerkt ?

  Vraag 8: De doelverdediger van partij A en een aanvaller hebben ruzie. Plotseling gooit de doelverdediger, staande in zijn eigen strafschopgebied, , doch niet in het doelgebied, opzettelijk en met kracht de bal tegen het hoofd van de aanvaller aan, die één meter achter de doellijn naast het doel staat. De scheidsrechter stuurt de doelverdediger van het speelveld door het tonen van de rode kaart.
  Hoe wordt het spel hervat ?

  Vraag 9: Welke vorm van reclame is toegestaan binnen de instructiezone ?

  Vraag 10: In de 35e minuut van de eerste helft wordt een speler zijn tweede gele kaart getoond. Het ontgaat de scheidsrechter evenwel dat dit zijn tweede gele kaart is. Hij komt er pas in de rust achter. Hoe dient hij nu te handelen ?